18.10.2014

Nuorten asunnottomien yössä


Vaikka HykKe on ollut olemassa vasta pienen hetken, ja tehnyt vasta vähän, jokainen hykkeläinen on jo monta kertaa vastannut kysymykseen "onks meillä muka asunnottomia nuoria?" Voimme siis vain arvailla, kuinka paljon vähempiosaisia työkseen auttavat joutuvat asiasta puhumaan.

Keski-Uudenmaan nuorisoasuntoyhdistys Kuna ry järjesti Keravan ensimmäisen nuorten asunnottomien yön 17.10 kirjaston puistossa, jonne pystytettiin myös HykKen teltat (jotka jatkossakin tunnettaneen nimellä "Hykkelä".)

K I I T O S.
Ihan jokaiselle, joka lahjoitti vaatteita.
EDIT: Ja meinasi ihan erityiskiitos unohtua! Niille nuorille, jotka lahjoittivat kouluissa
ja opettajille, jotka veivät viestiä eteenpäin!
Vapaaehtoisille, jotka tulivat auttamassa vaatteiden jakamisessa.
Kaupunkilaisille, jotka lainasivat vaaterekkejä ja luopuivat henkareistaan.
Prismalle myös henkareista ja telttakatosten lainasta partiolippukunnille Korvenpojat & Eräkamut.
Q-hairin parturi-kampaaja Juha Vuorensyrjälle, paljasjalkaiselle keravalaiselle, joka leikkasi veloituksetta hiuksia kirjaston sisätiloissa. 

(Yritin leikkiä toimittajaa ja kysyin Juhalta omasta mielestäni fiksun kysymyksen: "Miksi lähdit mukaan tempaukseen?" Vastaus tuli nopeasti ja rehellisesti: 
"No en mä kyllä hetkeäkään ajatellut että en olis lähtenyt.")


"Jokaisella on oikeus näyttää siistiltä."
Kirjaston katoksen alla kuultiin välillä For Tomorrow -bändiä, välillä päättäjien paneelikeskustelussa paljon asiaa nuorten asuntotilanteesta ja mahdollisuuksista sen ratkaisemiseen. Keskustelu jatkunee vielä pitkään. Sillä kyllä, niitä tilastoissa näkyviä virallisesti asunnottomiakin on. Ja aika paljon lisää on niitä, jotka eivät näy missään tilastoissa, niitä jotka yöpyvät vaikkapa kavereiden sohvalla. Tästä oli kokemusta myös monella, jonka kanssa illan aikana tuli juteltua.

Joten vaikka kuinka hienoa tällaisen tapahtuman jälkeen olisi todeta, että mitään ei jaettu, koska kukaan ei tarvinnut, ikävä kyllä tarve on olemassa. Puhumattakaan siitä tarpeesta, joka jäi tällä kertaa viestin ulottumattomiin.

Loput vaatteet odottelevat nyt lämpimässä varastossa, josta ne pikkuhiljaa löytävät sinne, missä niitä tarvitaan. Takkeja, paitoja, farkkuja, kenkiä, laukkuja... ja niitä voi tiedustella Kuna ry:n, sosiaalitoimen, seurakunnan diakoniatyön ja Nuorten Pysäkin kautta.

Lämmintä talvea – ihan jokaiselle.
T: HykKe

 


 

  

  


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti