11.11.2014

No nyt se alkaa – jouluhössötys!

HykKellä on jotain suunnitteilla ja se liittyy jouluun. Yhdessäoloon, valoisaan ja iloiseen olemiseen, hyvän mielen kasvamiseen. Aatonaattona 23.12. tarvitsemme vielä muutamia vapaaehtoisia, ja ilmoittautua voit osoitteeseen hyvakasvaakeravalla at gmail piste com.




Enempää emme vielä oikeastaan voikaan kertoa, mutta haastammepa sen sijaan toteuttamaan yhden toisen jouluisen idean: mitä jos tänä vuonna tekisit itse joulukalenterin?


Yllätä ja ilahduta kalenterilla paras ystäväsi. Tai yllätä itsesikin, ja tee kalenteri jollekin lähipiirin ulkopuolella! Ihmiselle, joka on tehnyt hyvää työtä. Kampaajallesi, joka teki maksutta ylitöitä kun tukkasi ei pysynyt aisoissa, kalatiskin sedälle jonka ihan parhaat vinkit ovat pelastaneet viikonlopun ruokailut, pesulan tädille joka on aina iloinen. Sille jollekulle, joka on saanut sinut tänä vuonna iloiseksi ja onnelliseksi.

Eikä tätä lahjaa tarvitse tehdä yksin: kerätkää porukka ja tehkää yhdessä joulukalenteri: sille neuvolan tädille, joka tuki ja ymmärsi ja sille taloyhtiön vanhalle papalle, joka aina jaksaa pihatalkoissa.

HykKen Sonja on tehnyt tällaisia kalentereita jo vuosia, ja siitähän se idea sitten lähtikin: haastaa kaikki levittämään hyvää joulumieltä. Sen ei tarvitse olla mitään suurta, sillä ajatus itsessään on suuri. Kalenteri voi olla vaikka 24 kirjekuorta, joista jokaisessa on mietelause. Tai niin kuin Sonja kertoo:

"Milloin mitäkin. Se riippuu kenelle teen. Wunderbaum, kynttilöitä, biisilista hiukan erilaisista joulubiiseistä, voimaannuttavia lauseita, kuusenkoristeita. Ja tottakai aina suklaata, ja ihania reseptejä. Koko perheen joulukalenteriin asioita myös lapsille, itsenäisyyspäivälle aina jotain teemaan sopivaa. Feministin joulukalenteriin laitoin Kitkerien neitsyiden joulubiisin sanat.

Paketoin kaikki ”luukut” joululahjoiksi ja liimaan tai kirjoitan numeron paketin päälle. Sitten vain kaikki paketit laatikkoon, jonka voi ja kannattaa koristella. Kerran tein kalenterin, jossa jokaisessa luukussa oli ihana kortti ja siinä runo, laulun sanat tai muu ajatelma tai muisto. Siihen kuului naru ja 24 pyykkipoikaa."

Jos haluat ja sinulla on aikaa, voit toki viedä paketointitaiteen vaikka kuinka pitkälle. Esimerkiksi tässä hyvä (ja vielä suht helppo) vinkki:



"Muistakaa kalentereiden tekijät – sen ei tarvitse olla täydellistä ollakseen täydellistä!"
sanoi Sonja ja hykerteli hykkeillessään.

Jos otat haasteen vastaan, kerro siitä täällä!


Lisäksi kerromme toisenkin jouluisen jutun: olettehan jo huomanneet keravalaisen Carolan Joululahjat Keravalta -tempauksen? Ihana ajatus siitä, että kaikki Keravalla ostaisivat joululahjat paikallisilta yrittäjiltä, on saanut isosti kannatusta ja myös Helsingin Sanomien huomion (lue artikkeli tästä).

Mitäs sanotte, eiköhän olla kaikki mukana?

Ihanaa joul… marraskuuta!

2 kommenttia:

  1. Joululahjat ja lahjojentekotarvikkeet ostan ehdottomasti Keravalta. Harmittaa, ettei ole askartelutarvikekappaa. Ehkä ensi jouluna.

    VastaaPoista
  2. Samaa mäkin olen harmitellut! Ehkä jostain sisustuskaupasta löytyy nättejä papereita askarteluunkin ja pikkutavaraa kalenterintekijöille... Enni

    VastaaPoista