25.8.2015

Vuodeosastojen viihtyvyys – keräyskassa kasvaa!

Iltaa, arvoisat kuulijat! Hykke-blogi palaa hiljalleen kesätauolta, ja tulossa on useampikin tempaus. 29.8. juostaan hyvää, 4.9. vietetään treffi-iltaa illallisella & elokuvalla ja 26.9. vaihdetaan lastenvaatteita ja -tarvikkeita. Valtakunnallinen asunnottomien yö on taas 17.10., ja sen avustustempausten järjestelyissä tekevät tänä vuonna yhteistyötä useat tahot.

Mutta koska vielä on kesä, palataan hetkeksi kesäkuuhun ja hyväntekohuutokauppaan, jonka järjestimme osana varainkeruuta Keravan terveyskeskuksen ja hoivakoti Helmiinan vuodeosastojen viihtyvyydeksi. Kun alunperin suunniteltu konttorikalusteiden huutokauppa ei monien mutkien kautta onnistunutkaan, toteutimme pikavauhdilla yhteistyössä Nuorten Pysäkin kanssa, näyttelijä Mira Kivilän avulla hyväntekeväisyyshuutokaupan. Mukaan kysyimme tunnettuja keravalaisia, joko täällä asuneita tai muuten vaikuttaneita – urheilijoita, näyttelijöitä, muusikoita, yrittäjiä, taiteilijoita. Jos et silloin seurannut tempausta, katso tästä kaikki huutokohteet. Tempaus sai suurta huomiota myös valtakunnallisesti, kun Iltalehti otsikoi: "Karalahden maila vai golfia ex-missin kanssa?"

(Kiitimmekö jo tarpeeksi? Jälleen valtava kiitos kaikille – niin lahjoittajille kuin huutajillekin!)


Ja nyt kun viimeinenkin huudettu ostos on toimitettu uudelle omistajalleen, voimme ilolla & pää pystyssä kertoa, että yhdessä Ravintolapäivän tempauksen, kaupungin lahjoituksen ja hyväntekohuutokaupan tuoton kanssa tv- ja kaukosäädinkeräykseen on kertynyt jo yli 3000 €!

Erikoismaininnan hyväntekohuutokaupassa saakoon Varre Vartiaisen Leningrad Cowboys -tötteröbuutseista käyty huikea loppukiri, jota jatkettiin vielä yksityisviestein ja virallisen huutoajan päätyttyä niin pitkälle, että lopulta kysyttiin jo itse lahjoittaja Vartiaisenkin mielipidettä. Kippurakärjet päätyivät asianmukaiseen paikkaan, erään paikallisen rockhenkisen yrityksen haltuun. (Koska emme saane nimeltä mainostaa tuollaista alaikäisiltä kiellettyjä juomia tarjoilevaa liikettä, niin mainittakoon tässä vain, että siellä kuulee usein myös hyvää musiikkia.)

Kun huutokaupparumba oli ohi, me olimme mykistyneitä. Saimmeko me, ihan tavalliset naapurinrouvat todellakin tämän aikaan? Kyllä. Kaikki on mahdollista, kun uskoo siihen, mitä tekee.

Seuraava käänne sai silti vetämään vieläkin syvempään henkeä: cowboys-buutseista kilpaa huutanut rockhenkisten ja muidenkin kenkien ammattilainen Kenkäkingin Pete ilmoitti, että hän haluaa joka tapauksessa lahjoittaa tarjoamansa summan. Laittaa keräyskassaan 150 €, vaikkei kenkiä saanutkaan. Ja se, mielestämme, on uskomattoman hienoa. Anteliaisuutta, jollaista harvoin kohtaa. Hyvää sydäntä, joka saa toiset sydämet pakahtumaan.

Meillä Hykkessä on tapana ajatella, että toista ihmistä, avun antajaa ei voi koskaan kiittää liikaa. Ja mielestämme me keravalaiset voisimme kiittää Kenkäkingiä pistäytymällä putiikissa. Se on siinä ihan aseman tunnelin toisessa päässä Sampolassa. Tarjolla uusien korkolappujen lisäksi myös vintagea & käsintehtyä & designia.

Käykäähän kurkkaamassa!

Kingin Facebookissa on muuten oikeasti hyviä statuspäivityksiäkin tarjolla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti