21.6.2016

Hykke & hurjat huimapäät: Mäkiautokisa!

 

Mäkiautokisan järkkääminen on ollut to do -listalla jo Hykken aikojen alusta, odottamassa mahdollisuuttaan... ja kun Keravan käsintaitajat halusi tukea toimintaamme ja toivoi varojen kohdistamista lastentempauksen järjestämiseen, kaikki loksahti kohdilleen. (Näin pitkään suunniteltu tempaus ansaitsee jo vähän pidemmän postauksenkin, emmekä edes yritä tunkea kaikkea samaan… jos siis etsit tuloksia & palkintoja, klikkaa tänne >>


Mäkiautokisa ei meille alunperinkään ollut vain autokisa – se on paitsi elävää kaupunkikulttuuria ja kunnianosoitus autokulttuurille & karvanopille, myös lasten kanssa "jonkun suuren" tekemistä, lasten ehdoilla. Unelmien täyttämistä, mahdollisuuksien näyttämistä, tulevaisuuden käsintekijöiden & minkä-tahansa-rakentelijoiden inspiroimista. Osallistujamäärä jäi ekalla kerralla pieneksi – mutta jos (tai kun!) saimme tällä poppoolla edes yhden isän, äidin, isovanhemman tai muun mukavan aikuisen ajattelemaan, että lasten kanssa, ja lasten suunnitelmien perusteella, voisi oikeasti rakentaa jotain isompaa, konkreettista... ja jos nämä lapset kotiin päästyään uskoivat onnistuneensa – me onnistuimme tavoitteessamme. 

Mistä on kyse? Lue Mäkiautokisan ensimmäinen postaus tästä >> 
Ja mistä kaikki oikein alkoi? Lue täältä juttu Keravan käsintaitajien Kerava-lapasista & huutokaupasta >>

Käsintaitajien inspiroimana, ja koska osallistujien määrästä ei ollut tietoa ennen kuin hommat oli startattava, päätettiin myös mahdollisimman paljon Mäkiautokisan materiaaleista tehdä itse – ruutulipusta osallistujanumeroihin, starttipaikkamerkinnöistä maalitolppaan. Näin lahjoitussumma voitiin käyttää “tylsien aikuisten tavaroiden” hankkimisen sijaan suoraan lapsille & palkintoihin. (Ja koska lopulta poliisin mielestä tapahtumalupaa ei tarvittu, säästyi 25 € – jonka lahjoitamme johonkin lasten kohteeseen eteenpäin!)

Alunperin meillä oli tarkoitus kerätä vapaaehtoista & vapaavalintaisen summan osallistumismaksua johonkin hyväntekeväisyyskohteeseen lahjoitettavaksi, koska itsekin saimme tukea järjestelyihin. Ilmoittautuneiden määrä jäi kuitenkin pieneksi, joten tuntui hassulta kerätä mitään, koska loppusumma olisi jäänyt pieneksi. Joten nyt seuraa…


LAHJOITUSHAASTE KAIKILLE!
Hyvä yleisö! Kuulolla? Haluaisimme kannustaa teitä kasvattamaan hyvää Keravalla & lahjoittamaan jotain johonkin paikalliseen kohteeseen. Ehkä johonkin, jossa lapset saisivat tehdä käsin, rakennella jotain? Perheiden yhdessätekemiseen? Uusien taitojen oppimiseen?

Vinkkejä:
- Kysy lähimmästä päiväkodista (tai naapurin päiväkoti-ikäisen vanhemmilta), onko tarvetta askartelumateriaaleille ja millaisille? Päiväkodeissa tarvitaan vaikka mitä – alkaen vaikka viilipurkeista, joissa lapset saavat kasvattaa taimia keväällä.
- Liity Keravan SPR:n jäseneksi – tuet samalla ensiarvoisen tärkeän ensiapuryhmän toimintaa
- Liity Keravan MLL:n jäseneksi – tuet paikallista lasten toimintaa

Mikä olisi juuri sinun lahjoituskohteesi? Kommentoi ja haasta muitakin mukaan!

Kaikkea pientä tällaisen tempauksen järkkäämisessä aina sattuu (vaikkapa se, että megafoni unohtui, mutta toivottavasti selostajalla oli tarpeeksi kuuluva ääni...) mutta nyt kun Mäkiautokisa on kerran tehty, se tehdään varmasti uudelleenkin. Jossain, joskus. Joten jos missasit tämän, niin eikun rakentamaan ja kerro meille kiinnostuksesi. Tai jos meinaat järkätä omat ajot, kutsu meidät mukaan! 

Suurkiitokset ansaitsee kaikkien osallistujien, vapaaehtoisten ja tukijoiden lisäksi yleisö, jota saapui paikalle keliolosuhteet huomioiden yllättävän paljon! Säätä oli jännätty jo pitkään, kun viikko ennen kisaa ennuste ensimmäisen kerran kertoi kohtuullisen voimakkaan kesämyrskyn iskevän juuri lauantaiksi… Mutta eiväthän ne koskaan pidä paikkaansa noin etukäteen? Kisapäivää edeltävänä perjantaina oli pakko tehdä päätös, missä menee raja, kun “kisa järjestetään kelivarauksella”... Perjantai-iltana puhelimet kuumana viestiteltiin: mitä tehdään, onko turvallista, voiko tuottaa lapsille pettymyksen… Jokainen kisatiimi ilmoitti: “Ehdottomasti ollaan mukana.” (Ja "kelivarauksella" on niiiiin suhteellinen käsite! Siinä vaiheessa ei voinut enää kuin nauraa, kun järkkäporukka lauantaiaamuna teki lähtöä, ukkonen jyrisi ja aamupalapöydästä kuului: “Äiti, nyt siellä tulee rakeita, voidaanhan silti jaa mäkiautoa?")

Ja millainen ajopäivä siitä tulikaan!





Ylöspäinkisa vaati paljon myös huoltohenkilökunnalta...


Paljon lisää kuvia löydät:
Kerava pics -FB-sivulta (kiitos Harri!) 


Kuka voitti? Koska kierrokset olivat epätasaisia (hitausvoittajat vs. nopeusvoittajat vs. "epäreiluus" ylöspäinkierroksella, kun osa työntäjistä joutui töihin 2 kertaa), pääpalkinto arvottiin! Upean tiikerikypärän voitti Lauri, kisaaja nro 2. Lohdutuspalkinto (soittokello ja saippuakuplia) meni Eetulle (kisaaja nro 6). Molemmat palkinnot Vekaravintistä. Katso kaikki ajat, autojen arvostelut ja palkintojenjakotunnelmia tästä >>


VALTAVA KIITOS kaikille kisan mahdollistajille!
- ihana Ulla Fallström, Vanhojen ajoneuvojen värityskirjan tekijä & ansioitunut ruutulipun heiluttaja
- kävelykadun Suomalainen kirjakauppa
- Hesburger kisakuskien limutankkauksesta (ja siitä, että saimme tulle sisätiloihin jakamaan palkinnot!)
- Keravan Urheilijat maalilakanan lainasta
- Keravan kaupungille... no, vähän kaikesta!

Ja erityiskiitos SPR Kerava, jonka ensiapuryhmän mahtava Eero seisoi kanssamme sateessa hymyillen (ja onneksi kovin toimettomana, vaikka muutamia tiukkoja liukkaan kelin tilanteita nähtiinkin… hui, toivottavasti Team Scuderian formula-ukin jalka on kunnossa!)



(Jos juttu ei aukea, kokeile Hykken FB-sivun kautta >>)


 
Kisan jälkeen autot rullattiin isojen autojen Kerava Car Show -näyttelyn osaksi, meille varattuun paikkaan. Huono keli vähensi osallistuvien harrasteautojen määrää & yleisöä, ja kuskien ollessa jo nälkäisiä, päätettiin mäkimobiilinäyttely keskeyttää.

Kisan avajaisissa jaettiin myös erityiskunniamaininnat

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti